S. B. Am început să testăm produsul datorită prezenței colicilor la o fetiță de 5 luni, după ce alte preparate s-au dovedit anterior ineficiente. Condiția pentru includerea în studiu a fost că nu putea primi alte preparate cu tulpini bacteriene pe parcursul administrarii produsului. Când copilul avea 3 luni, am observat simptome de piele atopică pe scalp, față și membre (la plica cotului), așa că am început să introducem formule fără lactoză am recomandat utilizarea unui unguent cu steroizi. A primit produsul de două ori pe zi, sub formă de picături, timp de 3 săptămâni. Durata studiului a fost de 4 săptămâni. În această perioadă nu a avut tratament cu antibiotice, iar terapia complementară a inclus aportul continuu de vitamina D.
Părinții au urmărit simptomele pe baza unei evaluări subiective necaracteristice – ușoare – moderate – grave – foarte grave (ca problemă). În cazul nostru, principalele simptome au fost plânsul și aspectul pielii, pe care părintele le-a indicat ca fiind moderat severe în prima săptămână a studiului. Pe parcursul săptămânii a 2-a, aceste simptome s-au prezentat într-o formă ușoară, iar tratamentul local cu corticosteroizi a putut fi eliminat treptat. Din a 22-a zi nu au mai fost semnalate probleme cutanate, chiar și după terminarea administrării produsului, spre deosebire de colici, care au început să apară din nou în formă ușoară în perioada fără administrarea de bacterii benefice lizate.
Consider că este justificat din punct de vedere profesional să folosești preparatul cu bacterii benefice lizate cel puțin 2 luni pentru a atenua simptomele colicilor.
Durerea abdominală cronică (colici) la sugar este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se adresează părinții medicilor pediatri. Nu există nicio modificare organică detectabilă în fundal, dar pe lângă diferența de compoziție a florei intestinale, există și o permeabilitate crescută a intestinului, o imaturitate a tractului intestinal sau o sensibilitate excesivă. Deja în viața intrauterină, organismul întâlnește multe substanțe, inclusiv substanțe toxice care influențează dezvoltarea nou-născutului și maturizarea sistemului imunitar al acestuia. Dermatita atopică este, de asemenea, frecventă la sugar. O boală neinfecțioasă caracterizată prin mâncărime severă, piele uscată, înroșire a pielii și, în cazuri severe, cicatrici și suprainfecție. Pe lângă factorii externi de mediu, diferențele imunologice determinate genetic joacă un rol major în dezvoltarea acesteia.
S-a demonstrat că bacteriile benefice au funcții de stimulare a imunității și sunt capabile să îmbunătățească bariera tractului intestinal. Acest lucru poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor atopice, mai ales în cazurile în care poate fi demonstrat și rolul patologic al intoleranței alimentare. Alte studii au arătat, de asemenea, că numărul de Bifidobacterium bifidum din scaunul bebelușilor atopici este mai mic. Prin normalizarea acestui lucru, putem reduce intensitatea simptomelor, îmbunătățind astfel calitatea vieții bebelușilor (și a familiei).
NDF Colic Relief® conține 11 tipuri de bacterii benefice, în principal tulpini de Bifidobacterium și Lactobacillus, precum și Chlorella vulgaris, toate acestea fiind lizate. Chlorella este o algă verde de apă dulce care conține clorofilă, proteine, minerale – calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc – și mai multe vitamine (A, B1, C, E, K). Procedura de lizare are marele avantaj că este blândă, nu dăunează majorității substanțelor din celulă, iar din peretele celular și citoplasmă sunt eliberate toate substanțele. Acestea aderă la mucoasa intestinală și îmbunătățesc funcția de barieră intestinală întăresc în acest fel răspunsul imunitar și stimulează totodată înmulțirea bacteriilor benefice. Chlorella are multe efecte foarte bine cunoscute: scade nivelul de zahăr din sânge, stimulează formarea celulelor sanguine, stimulează creșterea și metabolismul, dar este cunoscută în principal pentru funcția sa de detoxifiere. Deși nu există studii pe nou-născuți și sugari în acest sens, totuși se poate afirma că funcția de detoxifiere acționează și la aceste grupe de vârstă și poate juca un rol important în ameliorarea simptomatologiei dermatitei atopice.
Produsul se prezintă sub formă de picături, ceea ce îl face mai ușor de administrat bebelușilor, iar întrucât este un lizat, nu necesită condiții speciale de depozitare.